MAQIS - Pintu Masuk

View previous topic View next topic Go down

MAQIS - Pintu Masuk

Post by KA on Tue Apr 08, 2008 10:35 pm

Slm sejahtera kpd semua PPKP Pintu Masuk.

Mcmana pendapat korang tentang MAQIS - Malaysia Quarantine & Inspection Services (Dibwh Kementerian Pertanian & bukan dibwh KKM)?? Korang nak join ke tidak?

Sebabnya ialah MAQIS akan mula beroperasi pada 1/7/2008 disemua pintu masuk dan semua aktiviti2 yg dijalankan oleh UKKM di Pintu Masuk akan diambil alih sepenuhnya oleh MAQIS sepertimana yg telah dipersetujui oleh kerajaan. Dari taklimat oleh MAQIS, semua pegawai2 KKM di Pintu Masuk akan dipinjam secara pentadbiran oleh MAQIS selama 1 1/2 thn dan dlm masa pinjaman tersebut nanti MAQIS akan bagi option kpd pegawai2 terlibat samada nak join terus dgn MAQIS atau balik kpd KKM.

Dalam masa 1 1/2 thn dipinjam tersebut juga gaji masih dibayar oleh KKM dan juga masih menggunakan undang2 / peraturan2 yg sediada sekarang ini bagaimanapun semua arahan yg perlu diikuti ialah dari maqis dan bukan lagi dari KKM.

Ok kah tak terpulang kpd korang sendiri...fikir2kanlah...!!

Apa yg saya tahu...kalau join MAQIS, kenaikan gaji sebanyak 2 plus 1 pergerakan gaji dari gaji hakiki sekarang (3 pergerakan gajilah tu!!!) akan diberikan. Sila rujuk pekeliling perkhidmatan Bil.1 Tahun 2007 (Perlantikan secara peminjaman, pertukaran sementara & pertukaran tetap)....cari kat internet (laman web JPA).

Bah, pandai2 kamurang lah yek...& fikir2kanlah!!!

_________________
_______________
Pegawai Berkuasa
Unit Keselamatan & Kualiiti Makanan
Pintu Masuk Bukit Kayu Hitam
Kedah Darul Aman
avatar
KA
TEAM BKH
TEAM BKH

Male
Number of posts : 35
Age : 37
Location : PEJABAT KESIHATAN BUKIT KAYU HITAM
Jawatan : PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN
Reputation : 0
Registration date : 2008-02-06

View user profile

Back to top Go down

Re: MAQIS - Pintu Masuk

Post by dinjr_noba on Tue Apr 08, 2008 11:14 pm

Pada dasarnya nampak menarik dan memberi peluang kepada semua untuk merasai kenaikan gaji sehingga 3 kali ganda.

Apa-apa pun perlu membaca syarat-syaratnya yang terperinci dahulu. Macam peraduan yang ditawarkan oleh petronas lah.. term and condition!.. itu yang penting.
avatar
dinjr_noba
GRED U32
GRED U32

Male
Number of posts : 11
Age : 47
Location : pkd pendang
Jawatan : ppkp u29
Reputation : 0
Registration date : 2008-03-16

View user profile

Back to top Go down

Re: MAQIS - Pintu Masuk

Post by KA on Wed Apr 09, 2008 8:04 pm

untuk 1 1/2 tahun tu why not kita cuba kan.... kalau tak puas hati boleh patah balik KKM... yang jadi eprsoalannya tu macam mana dengan gred kita? adakah masih guna 'U' atau gred lain????

_________________
_______________
Pegawai Berkuasa
Unit Keselamatan & Kualiiti Makanan
Pintu Masuk Bukit Kayu Hitam
Kedah Darul Aman
avatar
KA
TEAM BKH
TEAM BKH

Male
Number of posts : 35
Age : 37
Location : PEJABAT KESIHATAN BUKIT KAYU HITAM
Jawatan : PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN
Reputation : 0
Registration date : 2008-02-06

View user profile

Back to top Go down

Re: MAQIS - Pintu Masuk

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum